Friday, February 28, 2014

Kamen u bubregu

 Kamen u bubregu je nešto što se veoma javlja kod ljudi srednjih godina i starijih osoba, mada se svakako može javiti i kod dece. Saznanje da imamo kamen u buburegu se desi tek nakon njegovog "kretanja" napolje, ili tokom nekih kontrola koje bi uvrstile ultrazvuk bubrega. Kamen u bubregu ne možemo zameniti sa osećajem peska, jer oštro probadanje i bolovi koje nam pruža izlazak kamena, je sigurno nešto što se ne zaboravlja tokom čitavog života.
Više o ovoj temi na - Kamen u bubregu

Ekcem


Ekcem je definitivno oboljenje kože modernog vremena. Javlja se kao crvenilo kože koja se peruta, svrbi i boli. Na žalost, danas sve veći broj tek rođene dece oboljeva od ove opake napasti. Potrebna je posebna nega za kožu koja je podložna ekcemu. Blage kupke, obavezna hidratacija i istraživanje uzroka nastanka.
Više o ekcemu pročitajte ovde - Ekcem

Mladež - kada je opasan?

Mladež je za nekoga lični pečat, deo karaktera i izgleda, dok je za nekoga prava noćna mora. Bez obzira da li se ponosite na svoje mladeže ili verujete u onu narodnu "što više mladeža, veća sreća u životu", mladeži su nešto što se mora pratiti i redovno pregledati. Ukoliko niste u mogućnosti da sami iskontrolišete mladeže, zamolite nekoga od ukućana da vam pomogne. Bilo kakve promene je potrebno odmah istražiti!
Više o mladežima pročitajte ovde - Mladež

Hemoroidi


Hemoroidi - bilo da su vam se prvi put tokom života pojavili posle prehlade, dugog sedenja ili kod žena i nakon porođaja, oni mogu da budu veoma neugodni ali i opasni. Ukoliko patite od ovog oboljenja, svakako morate da povedete računa o ishrani, te da jedete lagano svarljivu hranu koja vam neće praviti dodatnih problema prilikom pražnjenja creva.
Više o hemoroidima pročitajte ovde - Hemoroidi

Aritmija



Aritmija bolest savremenog doba. Sigurno vam je barem jednom tokom života srce imalo neuredan ritam. Tokom života, aritmija se javlja barem jednom ali ne treba je zanemariti jer može biti veoma opasna. Ona svojim dejstvom može smanjiti funkciju srca za čak 30%, te može i dovesti do iznenadnih smrti.
Više pročitajte na - aritmija.