Thursday, March 27, 2014

Operacija nosa (rinoplastika)

Operacija nosa ili drugačije poznato kao rinoplastika se izvodi uglavnom radi korekcije izgleda nosa ali i da bi se rešio neki zdravstveni problem. Po nosu karakterišemo i ličnost jer on zauzima centralni, najupadljiviji deo lica.
Više o ovome saznajte ovde: Operacija nosa

Gojaznost


Prekomerna težina je postala ozbiljan zdravstveni problem velikog broja ljudi u poslednjoj deceniji. Kod odraslih osoba se gojaznost javljala tek u kasnijem životnom dobu, a danas je takva slika društva da sve više dece ima prekomernu težinu kao i odrasle osobe. Ako ostavimo po strani estetski izgled, koji nam je često bitan, sa aspekta zdravlja je današnje stanje po broju gojaznih osoba postalo alarmantno!
Više o tome pročitajte na: Gojaznost

Wednesday, March 19, 2014

Mamografija


Mamografija je najbolji preventivni pregled u lečenju raka dojke. Ova neinvazivna metoda može veoma lako i brzo da pokaže da li se u tkivu same dojke počela razvijati neka malformacija. Sreća je, da u današnje vreme žene sve češće i češće koriste ovaj preventivni pregled.
Više o ovoj temi pročitajte ovde: mamografija.

Laboratorija

Laboratorija - najlakši i najpouzdaniji način da saznamo šta nam govori krvna slika o našem zdravlju. Potrebno je s vremena na vreme samoinicijativno uraditi kompletnu krvnu analizu kako bismo blagovoremeno uočili eventualne bolesti i poremećaje u našem organizmu.
Više o vrstama analize i načinu obavljanja pretraga pročitajte ovde: laboratorija.

Ginekologija


Ginekologija je grana medicine koja se sve više i više razvija. Na to utiče više faktora, jedan je definitivno povećanje svesnosti žena o svom reproduktivnom zdravlju i vođenju računa o istom. Takođe, tokom trudnoće, preventivni pregledi i redovna briga imaju pozitivan uticaj na razvoj.
Više o ginekologiji pročitajte ovde: ginekologija.

Ultrazvuk



Ultrazvuk, kralj svih dijagnostičkih aparata. Pomoću ultrazvuka moguće je dijagnostifikovati razna oboljenja, a danas se skoro i ne može zamisliti trudnoća u kojoj se barem jednom mesečno ne ide na ultrazvučne preglede.
Ukoliko vas zanima više o ultrazvučnim pregledima, pogledajte ovde: ultrazvuk

Laparoskopija

Laparoskopija - savršeno otkriće modernog doba, gde se operacija ne vrši klasičnim putem, već se pacijentu radi zahvata prave samo manje "rupe", kroz koje se provlače laparoskopski instrumenti i pomoću njih se vrši zahvat.
Više o ovoj proceduri pročitajte ovde: laparoskopija.

Abortus

Abortus - tema o kojoj nerado pričamo, bilo da je u pitanju namerni ili spontatni pobačaj. Na žalost, veliki broj žena abortus tretira kao jedini vid kontracepcije, dok se drugima usled nesreće dešava da spontani abortusi budu velika prepreka u ostvarivanju potomstva.
Više o ovoj temi, pročitajte ovde: abortus.

Holter Ekg



Holter EKG - mnogi bi rekla magična spravica koja je pomogla mnogima u otkrivanju skrivenih i podmuklih bolesti srca. Aparat se nosi određeni period na telu, i on zapisuje, odnosno detektuje sve promene u radu srca koje kasnije pregleda vaš kardiolog.
Više o ovoj temi pročitajte ovde: holter ekg

Debelo crevo


Debelo crevo je veoma važan organ u ljudskom organizmu. Iako mu ne pridajemo veliki značaj bilo kakva disfunkcija ili bolest debelog creva mogu veoma da naštete našem celokupnom zdravstvenom stanju.
Ukoliko vas zanima nešto više o ovom temi, pročitajte ovde: debelo crevo.