Thursday, April 10, 2014

Operacija vena

Operacija vena se najčešće obavlja laserskom metodom, koja ima višestruke prednosti. Tretman traje kratko, oporavak je brz, minimalna je bol i minimalni su ožiljci, nema krvnih podliva, brzo se vraćate svakodnevnim aktivnoatima i vaše noge estetski i funkcionalno bolje izgledaju.
Više o operaciji vena pročitajte na: Operacija vena


Operacija nosa (rinoplastika)

Operacija nosa (rinoplastika) je danas postala popularna kod javnih ličnosti, kako bi poboljšali svoj izgled. Međutim, mnoge osobe imaju probleme sa disanjem ili neke druge probleme zbog devijacije nosa, te je tada takođe potrebna operacija nosa.

Više o korekciji nosa, saznajte ovde: Operacija nosa (rinoplastika)


Gojaznost

Gojaznost je danas moderna bolest sa kojom se "bori" veliki broj ljudi. U ovom ubrzanom ritmu koji nam život nameće, ne vodimo računa o svojim navikama u ishrani. Na žalost to vodi ka gojaznosti odnosno višku kilograma, naročito kod dece, a samim tim nastaju i drugi problemi...
Više saznajte na: Gojaznost


Aritmija

Aritmija je nepravilan rad srca. Budući da i srce, kao i ostali organi, ima svoju frekvenciju, ona ponekad može biti narušena. Tada se pojavljuju problemi u radu srca. Srčani ritam možete proveriti aparatom koji se zove holter ekg.
Više o srčanoj aritmiji saznajte na: Aritmija


Prostata

Prostata - o njoj se malo priča, ali je podjednako važno da muškarci vode računa o njenom zdravlju, baš kako žene redovno vode brigu o svojim reproduktivnim organima. Odlazak urologu ili ginekologu, treba da bude prirodno i normalno za sve muškarce odnosno žene.
Više o prostati pročitajte ovde: Prostata


Mamografija

Mamografija je neinvazivna radiološka metoda kojom se snimaju dojke, i to obavezno iz dva položaja profilni i prednji (zadnji). Time se mogu otkriti neke od opakih bolesti kao što je rak dojke.
Više o ovoj temi saznajte na: Mamografija




Ultrazvuk

Ultrazvuk je dijagnostička metoda kojom se prikazuje struktura organa koji se nalaze u abdomenu. Pri tome zvučni talasi koji imaju jako visoku frekvenciju, prodiru kroz tkiva i organe od koje se odbijaju i na osnovu toga možemo da vidimo sliku na ekranu ultrazvučnog aparata.
Više o ovoj temi saznajte ovde: Ultrazvuk


Laparoskopija

Laparoskopija je jedan od najlakših i najbržih načina da se rešite kamena u žuči. Operacija žučne kese laparoskopskom metodom je danas jedna od najčešćih hirurških intervencija u svetu.
Više o ovoj metodi pročitajte ovde: Laparoskopija



Abortus

Ukoliko se nekoj ženi desi da do 20 nedelje trudnoće izgubi plod, znači da je imala spontani abortus odnosno spontani pobačaj. Često do pobačaja dolazi ne namerno, ali postoje i slučajevima u kojima žena svojom voljom odluči da prekine trudnoću. Tada se ovakav abortus (pobačaj) naziva arteficijelni (namerni).
Više o ovoj temi saznajte na: Abortus (pobačaj)

Holter EKG

Ako ste se pitali čemu služi holter ekg, možemo vam reći da on služi za praćenje rada srca u toku 24 ili 48 sati. Ako osećate nepravilan rad srca (aritmiju), onda je sigurno da bi vam ovaj aparat pomogao u dijagnozi vašeg problema.
Više o ovoj temi pročitajte na: Holter EKG